Tips kanggo tanduran tulip

Tulipa '' Papagayo '' ing kembang

Tulip minangka salah sawijining tanduran bulbous sing paling disenengi ing musim semi. Dheweke ngasilake kembang sing apik banget lan apik banget supaya bisa katon kaya tanduran saka crita bocah. Duwe sawetara mesthi dadi sumber kabungahan, amarga gampang banget dirawat, nanging… kepiye cara nandur?

Apa sampeyan pengin duwe karpet kembang sing megah utawa yen pengin dekorasi siji meja, disaranake tips kanggo tanduran tulip.

Kapan tulip ditanam?

Tanduran bolam tulip bebarengan

Supaya kabeh bisa lancar, kudu ngerti kapan bolam tulip kudu ditandur. Minangka tanduran sing mekar ing musim semi, sing becik yaiku tuku nalika musim gugur, wektu sing cocog kanggo nandur. Saiki, kita ora bakal bisa nindakake ing sudhut apa wae amarga bisa ngasilake kembang sing dibutuhake akeh cahya, mula kudu kena sinar srengenge paling ora 4 jam saben dinane.

Kepiye cara nandur?

Yen sampeyan ora mangu-mangu babagan tandurane, aja kuwatir. Sampeyan mung kudu ngetutake langkah iki:

  1. Sing pertama sampeyan kudu ngukur dhuwure bohlam. Yen sampeyan wis ngerti sepira dhuwure, tikel dhuwure dadi loro. Asil sing diwenehake bakal dadi ambane sampeyan kudu nandur.
  2. Siapke papan sing arep ditanam:
    • Taman: sampeyan kudu nyopot watu lan jamu, saliyane kanggo rata lan nyelehake bolong anti-gulma sing bakal nggawe bolongan (ing endi bohlam).
    • Pot kembang utawa tanduran: kudu diisi substrat sing tuwuh universal dicampur karo 30% perlite.
  3. Banjur sampeyan kudu nandur. Yen sampeyan duwe pirang-pirang, pasang jarak udakara 3cm.
  4. Pungkasane, banyu.

Trick supaya dheweke mekar

Tandur tulip sampeyan ing mangsa adhem

Yen sampeyan pengin nggawe manawa mekar, wiwiti mbayar wiwit wulan kang ditandur. Gunakake pupuk cair khusus kanggo tanduran bulbous, utawa sing sugih kalium lan fosfor, miturut pandhuan sing kasebut ing paket kasebut.

Seneng tulip sampeyan!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.