Cara nandur germ gandum

Wiji gandum

Apa sampeyan pengin ngerti cara nandur germ gandum? Beda karo apa sing bisa dideleng, ora prelu nduwe lahan sing akeh kanggo entuk produksi sing cukup dhuwur supaya kulawarga bisa duwe gandum sing cukup sajrone setaun; Apa maneh, sampeyan ora prelu duwe lahan, mula bisa tuwuh tanpa masalah ing pot.

Wiji kasebut bisa dituku ing herbalist apa wae lan ing endi produk sing adol sehat uga online. Apa sampeyan wis duwe ing omah utawa isih ngenteni, sampeyan ngajak sampeyan maca babagan budidaya gandum.

Apa sing dibutuhake kanggo tuwuh kuman gandum?

Gambut ireng

Kanggo entuk panen sing apik banget, luwih dhisik kudu nyebar wiji ing papan sing paling cocog nggunakake alat sing cocog. Mula, sadurunge diwiwiti sampeyan kudu nyiyapake kabeh sing dibutuhake, sing ing kasus iki yaiku:

  • Panci persegi dowo utawa tanduran
  • Substrat sing tuwuh universal
  • Saringan
  • Baking soda
  • Banyu adhem tanpa klorin
  • Semprotan utawa kaleng mbanyoni
  • Wiji gandum organik (ora ditambani)

Yen wis siyap, sampeyan bisa pindhah menyang bagean sing paling apik.

Budidaya gandum langkah demi langkah

Sawah gandum

  1. Pisanan sing kudu ditindakake yaiku ngresiki wiji nganggo banyu banjur direndhem sajrone 12 jam. Sawise wektu kasebut sampeyan bisa nyopot nganggo saringan.
  2. Banjur sampeyan kudu isi pot utawa tandur kanthi medium taneman universal kanggo tanduran, meh kabeh. Tingkat lemah kudu 0,5cm utawa kurang ing sangisore pojok pot.
  3. Saiki, wiji kasebar ing lumahing pot. Amarga tanduran kasebut cepet banget, mula kudu ora nambah akeh banget. Saenipun, paling ora kudu paling sethithik 1cm.
  4. Banjur sampeyan kudu nutupi kanthi lapisan substrat sing tipis banget.
  5. Lan pungkasane, sampeyan kudu nyelehake pot ing srengenge kebak lan njaga lemah sing lembab.

Yen sampeyan duwe lahan, sampeyan bisa nandur tanduran gandum nalika metu saka bolongan got.

Tanduran sing apik! 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.