Tuwuh wangi violet

Violet wangi

La odorata ungu yaiku jeneng ilmiah kanggo violet umum, uga dikenal minangka viola, aroma violet utawa violet kebon.

Iku kalebu kulawarga Purplish lan yaiku a tanduran digunakake kanggo dekorasi watu lan maceid, kembang cilik lan warna violet sing kuat katon apik lan nawakake minyak wangi sing wangi.

Katrangan tanduran

Violet wangi minangka tanduran sing dhuwuré nganti 15 cm lan ora duwé gagang, sanajan duwé oyot sing kuwat lan daging. Kembang gedhe lan gandheng gayane, kanthi ambu sing legi lan wernané wungu, sanajan ing sawetara kasus wernane putih Dheweke duwe limang kelopak, loro sing tegak, lan kabeh ora duwe aturan baku. Kajaba iku, duwe woh ing njerone wiji.

Violet wangi

La tanduran tuwuh ing rosette lan didhukung stolon, yaiku, tunas lateral sing lair ing jejere batang ing sawetara tanduran jamu lan tuwuh sacara horisontal ing level lemah.

Tips tuwuh

Yen sampeyan pengin tuwuh violet iki paling apik nyebar wiji saka wulan Juni nganti Oktober. Sampeyan bisa langsung ing lemah, nyelehake wiji kanthi jarak 10 cm. antawisipun. Ing kasus iki, kembang bakal ana ing pungkasan mangsa.

Wangi violet butuh a nyiram biasa, loro utawa telu saben minggu, lan nutawa nolak srengenge sing kebak mula pilih papan sing dhaerah iyub-iyub.

Violet wangi

Elinga yen iku a tanduran iklim sedheng dadi aku ngerti yen bakal angel tuwuh ing iklim kanthi musim panas lan musim salju sing ekstrim. Saliyane, butuh lemah sing akeh gizi lan saluran pembuangan sing apik. Sampeyan bisa menehi kompos ing lemah kanggo asil paling apik nggunakake kompos organik.

Priksa tanduran kasebut supaya ora katon hama lan penyakit. Sing paling umum yaiku kutu lan jamur bubuk.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   silvia ngandika

    Halo Endi aku bisa nemokake wiji saka wungu ungu ????

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Silvia.

      Sampeyan bisa tuku winih saka Kene.

      Matur suwun!