Santa Rita (Bougainvillea spp)

Bougainvillea minangka pendhaki

Cantik kaya sawetara, ing Santa Rita utawa Bougainvillea minangka shrub sing apik ing taman diwenehi kembang sing warna-warni, sing diwiwiti ing musim semi lan terus nganti tiba. Mangkene nawakake paling ora 6 wulan kembang intens sing narik kawigaten tumrap kaendahane.

Tanduran iki tuwuh ing srengenge sing kebak nanging butuh lemah sing ora lembab amarga wiwit ilang godhonge. Iki minangka tanduran kanthi iklim anget mula nandhang sangsara saka adhem lan kaya ngono yen suhu mudhun mudhun 10 derajat grumbulan mati.

Asal lan karakteristik Santa Rita

Bougainvillea minangka tanduran sing mekar nalika musim semi

Amarga Santa Rita minangka tanduran pendakian, mula becik kanggo dekorasi tembok lan pergola, nambah warna lan bunga ing kebon. Iki kalebu genus Bougainvillea, mula jeneng liyane sing ditampa yaiku bougainvillea utawa bougainvillea. Tuwuh ing Amerika Selatan tropis lan subtropis.

Nganti dhuwur 1 nganti 12 meter, nanging kanggo kebutuhan kasebut perlu dhukungan; yen ora bakal tumindak serem. Kajaba iku, gumantung saka papan asale lan evolusi sing ana, uga iklim ing wilayah sing tuwuh, bisa dadi ijo, semi-deciduous utawa deciduous.

Contone, spesies kasebut Bougainvillea glabra, sing kalebu salah siji sing paling ditandur ing Spanyol, semi-rontog, nanging ing iklim sing suhu mudhun ngisor 5ºC, godhonge entek; Lan bakal ana maneh yen musim salju entheng, amarga mung ndhukung frosts sing ringkih banget.

Kapan kembang bougainvillea?

Musim kembang kalebu musim semi lan musim panas. Yen suhu anget, bakal terus mekar nganti tiba. Kembang kasebut diklumpukake ing kembang sepatu, akeh banget lan kandhel. Gumantung saka macem-macem, bisa uga warna putih, oranye, jambon, abang utawa lilac.

Ana prekara sing kepengin weruh sing penting sing kudu dingerteni lan yaiku kelopak, sing sejatine bract. Bract minangka jinis rwaning sing nindakake fungsi kelopak, yaiku kanggo narik kawigaten penyerbuk, mula pancen apik banget.

Kepiye cara nggawe bougainvillea mekar?

Sanajan bakal ndeleng perawatan kanthi rinci ing ngisor iki, saiki wayahe fokus kanthi khusus supaya bisa berkembang. Kanggo iku, sing bakal kita lakoni yaiku supaya cukup ruangane kanggo tuwuh, lan uga disaranake dibuahi kanthi pupuk sing ngrangsang produksi kembang. Iki kudu sugih fosfor, yaiku nutrisi-makro (utawa nutrisi penting) sing nyumbang kanggo ngembang, utamane fosfor.

Iki bakal ditrapake ing musim iki, kanthi indikasi sing bisa diwaca ing wadhah, amarga penting banget kanggo njupuk dosis sing tepat. Yen njupuk "kanthi mripat", kita bisa nggawe kesalahan ngluwihi dosis sing disaranake, lan bakal nyebabake masalah bougainvillea, kayata patine oyot pisanan, lan cabang mengko.

Ana pirang-pirang jinis bougainvillea?

Diperkirakan sing ana udakara 34 jinis bougainvillea sing beda, nanging mung sawetara sing dipilih kanggo kebon lan teras. Apa sampeyan pengin ngerti apa sejatine? Priksa:

Bougainvillea glabra

Bougainvillea glabra minangka bougainvillea cilik

Gambar - Wikimedia / Emőke Dénes

La Bougainvillea glabra Iki kalebu spesies asli Brasil sing kondhang amarga kembang sing luar biasa, nanging uga amarga ukurane tekan: 10 meter. Godhonge semi-godhong lan cilik, mula bisa digunakake minangka semak cilik uga bonsai.

Bugainvillea 'Mini Thai'

Iki minangka kultivar saka Bugainvillea glabra, nanging Beda karo sing iki, rupane katon semarak, utawa uga wit cilik. Narik banget kanggo tuwuh ing pot, ing kebon kayata pager sing kurang. Mesthine, gumantung karo iklim, bisa ilang godhong, utawa dijaga yen ora ana es.

Bougainvillea 'Sanderiana'

Bougainvillea sanderiana cilik

Gambar - Wikimedia / Mokkie

Iku macem-macem Bougainvillea glabra. Jeneng ilmiah yaiku Bougainvillea glabra var Sanderiana. Mirip banget, nanging kembange mung kuning, kurang luwih peteng. Kanggo liyane, tanduran iki gedhe, cocog kanggo nutupi tembok lan tembok.

Bougainvillea spectabilis

Bougainvillea spèctabilis minangka pendaki sing tuwuh kanthi alon

Gambar - Flickr / barloventomagico

La Bougainvillea spectabilis Iki minangka tanduran ijo (sanajan godhonge yen adhem) udakara 10 meter sanajan dhukungan. Iki asale saka Brasil, lan ngasilake kembang kanthi macem-macem warna, kayata abang, jambon, krem ​​utawa putih.

Perawatan apa sing dibutuhake bougainvillea?

Tanduran gampang banget kanggo ngrawat sing ora mbutuhake perawatan sing cukup, cukup kanggo nunjuk kanthi dhukungan amarga ora bisa nyekel kaya pendaki. Mesthi wae, sampeyan kudu ngerti manawa ora tuwuh ing pot amarga butuh papan, nanging ora ateges ora bisa tuwuh ing siji. Ayo goleki carane ngrawat:

Lokasi

Bougainvillea utawa Santa Rita kudu ana ing papan sing cerah, nanging papane bisa nduwe semi-shade / shade. Contone, bisa dilebokake ing lengkungan sing disetel ing dalan; mula, awake dhewe, kanthi godhonge, bakal menehi shade batang dhewe.

Pilihan liyane yaiku masang ing kolom sing dipasang ing endi akeh tanduran cendhak utawa sedheng, kayata kembang mawar utawa kembang sepatu. Ing kahanan iki, tanduran iki sing bakal nglindhungi batang Santa Rita.

Lemah utawa landasan

Bougainvilleas minangka semak kembang sing apik

  • Taman: Bougainvillea ora nuntut, nanging disaranake supaya ditandur ing lemah sing, saliyane sugih nutrisi, duwe kapasitas sing apik kanggo ngombe banyu. Lan iku sing ora ngidinke mbanyoni banyu.
  • Pot kembang: bisa ditandur ing sing duwe bolongan got, kanthi landasan universal (didol Kene) utawa serat klapa (didol Kene).

Irigasi lan pupuk

Sampeyan kudu disiram kanthi cara supaya lemah utawa landasan lembab, ora kake banyu. Sampeyan kudu nggunakake banyu udan, nanging yen ora bisa, sampeyan bisa nggunakake banyu jeruk nipis.

Ing sisih liyane, luwih becik mbayar nalika musim semi lan musim panas; ora mung kanggo kembang, nanging uga kanggo nggawe Bougainvillea dadi sampurna. Contone, guano dianjurake banget (didol Kene), utawa pupuk pitik (garing) kanggo nutrisi.

Kapan ditandur bougainvillea?

Bougainvillea ditandur ing kebon sanalika suhu tetep ing ndhuwur 15ºC; tegese ing musim semi. Sampeyan kudu ngenteni suwene wektu nganti musim mandheg, nalika lagi ngomong babagan tanduran sensitif kadhemen.

Yen wis ana ing pot, kita bakal transplantasi saben 3 utawa 4 taun, uga ing musim semi.

Pruning

Sampeyan ora butuh akeh. Umume, sampeyan mung kudu nyopot:

  • gagang lawas, rusak, utawa penyakit
  • batang sing salib (lan mung yen sampeyan ora seneng karo tampilan)

Lan uga sing tuwuh kakehan kudu dikethok.

Hama

Wabah utama sing mengaruhi yaiku cottony mealybug, sing bisa ditemokake kanthi nggawe bahan bakar putih ing mburi godhong. Cara sing apik kanggo nyopot yaiku ngresiki nganggo swab katun sing direndhem ing alkohol, utawa nyemprotake bumi sing asem (didol Kene).

Hama suntingan liyane yaiku Mabur putih, aphid lan tungau kayata Laba-laba abang. Kabeh mau uga diilangi nganggo produk sing kasebut ing ndhuwur.

Multiplikasi

Santa Rita dikalikan karo potongan semi-kayu ing mangsa panas lan potongan kayu utawa keras ing musim semi utawa musim gugur. Umume udakara 40 sentimeter, lan ditandur ing pot kanthi vermikulit (didol Kene) sawise ngiseni dhasar batang kanthi hormon rooting (didol Kene).

Rustitasitas

Resist frosts banget nganti -3ºC.

Dianggo saka bougainvillea

Santa Rita Iki digunakake utamane ing kebon, kanggo nutupi kisi, tembok, tembok, lsp.. Nanging iki uga digunakake kanggo obat-obatan kanggo asale. Bract - elinga yen ana godhong sing katon kaya kelopak - yaiku sing dikonsumsi kanggo mupangat ing kasus panandhang asma, watuk utawa masalah pernapasan liyane.

Tuku ngendi?

Yen sampeyan pengin duwe tanduran, disaranake sampeyan tuku saka kene:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.