Wit musim gugur: paling ayu

Ana akeh wit sing apik ing musim gugur

Nalika musim gugur teka, ana akeh wit sing dadi asri. Werna ijo sing nyandhang nalika musim semi lan musim panas, dadi kuning, oranye, abang ... utawa salah sawijining warna, dekorasi lanskap meh kabeh, utawa bisa uga luwih akeh, tinimbang cara kembang ing musim semi.

Umume wong-wong mau godhong, yaiku, ilang godhonge ing sawetara taun. Wong-wong sing manggon ing wilayah sing sedheng ditinggalake tanpa musim salju, nanging sadurunge kedadeyan kasebut kita bakal bisa mikir babagan kaendahane sajrone pirang-pirang minggu. Apa sampeyan pengin duwe? Priksa pilihan wit musim gugur kanggo kebon sing disaranake.

Wit Jupiter (Lagerstroemia indica)

El wit jupiter, uga dikenal kanthi jeneng crepe utawa lila de las Indias, minangka wit godhong asli ing Asia sing tekan dhuwur 8 meter. Biasane disimpen ing kebon cilik lan uga ing pot, amarga cenderung tuwuh kaya cabang semak saka pangkalan, lan uga ngidinke pemangkasan. Kembang kasebut nduweni kembang sing regane hias banget nalika musim semi, jambon utawa putih, lan nalika musim gugur godhonge dadi abang sadurunge tiba. Tumbuh ing lemah kanthi pH sing sithik, yaiku antara 4 lan 6, lan bisa uga srengenge kebak lan ing semi-shade. tahan nganti -23ºC.

Maple Jepang, kultivar Katsura (Acer palmatum cv Katsura)

El maple jepang Yaiku wit utawa wit cilik sing asale saka Asia Tenggara sing bisa tekan dhuwur antara 1 lan 12 meter, gumantung saka macem-macem lan, sing paling penting, ing kultivar kasebut. Lan ngomong babagan sing terakhir, salah sawijining sing paling apik ing musim gugur yaiku Katsura. Godhong kurma katon ijo nganti oranye / abang sadurunge tiba. Sing paling apik yaiku wit sing bisa disimpen ing pot, amarga umure bisa nganti 5 meter, nanging bisa tahan pruning. Mesthine, mung tuwuh kanthi apik ing iklim sedheng, kanthi lemah utawa asam sing asem. Ndhukung nganti -18ºC.

Maple nyata (Acer platanoides)

Maple asli o maple in norwegian Wit iki minangka wit godhong sing ditemokake ing Eropa, Kaukasus, lan Asia Minor. Ing Spanyol, bisa ditemokake ing Pyrenees, uga, ing taman tartamtu. Nganti dhuwur 35 meter, ngembangake batang sing kuat sing cabang sawetara meter saka lemah. Makutha amba, udakara 4-5 meter, lan kasusun saka godhong ijo kekuningan sing dadi kuning utawa kemerahan ing musim gugur. Tuwuh ing lemah sing sugih ing bahan organik, lemes banget. Nolak nganti -20ºC.

Penyihir Hazel (witch hazel virginiana)

Wit sing dikenal minangka penyihir hazel Iki minangka tanduran sing asale saka Amerika Serikat. Tuwuhe umume antara 2 nganti 7 meter, mula cocog kanggo tuwuh ing kebon cilik lan pot. Godhonge sederhana, kanthi wates sing serrated, lan ing musim gugur padha dadi kuning. Sampeyan uga kudu ngerti yen ing musim semi ngasilake kembang kuning sing dikelompokake ing kembang kembang sing muncul saka cabang-cabang, sing bisa ditikmati sepanjang taun. Mesthi wae, butuh lahan asem, lan iklim cukup sedheng. Nolak nganti -20ºC.

Cypress rawa (Taxodium distichum)

El cemara rawa, utawa Cypress botak, yaiku konifer sing asli ing Amerika Serikat. Tuwuhe nganti 40 meter, lan duwe mahkota piramida sing kasusun saka godhong akik. Iki ijo, kajaba ing musim gugur nalika kuning utawa abang.. Urip iku apik banget ing lemah sing asat banyu, uga ing iklim sedheng. Tahan suhu sing adhem lan sub-nol, nganti -30ºC.

Ginkgo (Ginkgo biloba)

El ginkgo utawa wit tameng, minangka wit deciduous sing tuwuh alon banget sing asale saka Asia. Ndhuwur 35 meter. Makuthanipun sempit lan bentukipun wujud piramida, lan Iki kalebu godhong ijo sing cahya, nanging nalika musim gugur, nalika wiwit adhem, dheweke dadi kuning. Iki kalebu spesies primitif, fosil sing urip, sing wis ana ing Bumi udakara 250 yuta taun. Tahan panas nganti 38ºC, uga frost nganti -20ºC.

Beech umum (fagus sylvatica)

El beech umum yaiku wit sing kudu ana kebon sing amba. Ndhuwur nganti 35 nganti 40 meter, lan nggawe mahkota sing bisa jembar banget yen dijaga minangka spesimen sing terisolasi, 4-5 meter. Godhonge ringkes, umume warnane ijo, sanajan ana kultivar sing wernane coklat (ing Fagus sylvatica var atropurpurea), lan ijo peteng kanthi wates jambon (ing fagus sylvatica cv Roseomarginata). Sajrone tiba dadi kuning utawa abrit. Perlu iklim sing adhem sedhengan sajrone taun, kanthi suhu ora luwih saka 35ºC ing mangsa panas lan salju ing musim salju, lan lemah asam. Ndhukung nganti -20ºC.

Awu Amerika, kultivar »Gugur Musim Gugur» (Fraxinus Amerika cv Guguk Musim Gugur)

El awu amerika Wit kasebut minangka wit sing, miturut jeneng kasebut, asale saka Amerika, khusus saka Quebec nganti Florida sisih lor. Wujude seger, lan dhuwure 35 meter. Nggawe makutha sing sudhut lan bunder kanthi godhong ijo sing dawa. Kultivar Autumn Applause utamane disaranake kanthi warna abang musim gugur sing ditandhani.. Ndhukung frosts nganti -20ºC, lan suhu anget 30-35ºC uga ora cilaka.

Sweetgum (Liquidambar styraciflua)

El sweetgum Wit iki minangka godhong, asale saka Amerika, tuwuh antara 20 nganti 35 meter (kadang 41 meter, nanging langka banget). Batang kasebut lempeng, diametere nganti 1 meter, lan nggawe mahkota sing cukup sempit, diametere udakara 4 meter ing pangkalane. Godhonge ngelingake banget karo maples: iku sawit lan lobed, wernane ijo, kajaba ing musim gugur nalika kuning utawa abang. Ndhukung panas banget nganti 38ºC yen ora kekurangan banyu, uga frosts nganti -18ºC. Ora kena ditandur ing lemah alkali, amarga godhonge bakal dadi klorosis amarga kurang zat besi.

Virginia sumac (Rhus typhina)

Sumac Virginia minangka wit godhong asli Kanada lan Amerika Serikat. Ndhuwur dhuwure antara 3 lan 10 meter ing dhuwur, lan duweni mahkota udakara 3 meter. Godhonge pinnate, kasusun saka leaflet sing margine serrated. Dheweke tetep ijo ing taun iki, nanging ing musim gugur, kasebut minangka warna kuning sing apik. Ndhukung panas nganti 38ºC, lan uga frosts nganti -30ºC.

Pohon gugur endi sing paling disenengi sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)