Pilihan wit oyot lan teduh paling asor kanggo kebon cilik

Klompok kembang mondrah Bauhinia

Bauhinia monandra

Apa sampeyan duwe kebon cilik sing akeh banget sinar srengenge? Banjur, sampeyan butuh wit iyub-iyub lan oyot sithik, sawetara jinis tanduran ing sangisore cabang sampeyan bisa seneng ing njobo nalika maca buku sing apik utawa ngrayakake pesta karo wong sing sampeyan tresnani.

Yen sampeyan pengin mbantu mbantu sampeyan milih sing paling apik, sampeyan bisa yakin yen bakal nindakaken 😉. Amarga kita seneng banget. Temokake spesies endi sing paling disaranake kanggo menehi iyub-iyub tanpa kudu ngilangi pipa utawa jubin.

Dhaptar wit kanthi oyot cilik

Maples

Wit maple minangka wit rontog sing asale ing wilayah sing sedheng, sing biasane ditemokake ing Amerika lan Eropa. Ana macem-macem macem-macem, sawetara sing luwih dikenal tinimbang liyane, kayata Acer palmatum, sing acer rubrum utawa Acer pseudoplatanus. Salah sijine pancen cocog kanggo menehi iyub-iyub sing apik, nanging yen sampeyan duwe kebon sing rada sithik, sampeyan kudu milih spesies sing luwih cilik, kayata maple negara (10 meter), ing Acer pen Pennsylvaniaicum (5-10 meter) utawa ing acer negundo (12-15 meter).

Kaisar Acer palmatum
Artikel sing gegandhengan:
Maple Jepang

Supaya bisa berkembang kanthi apik, penting banget supaya dheweke ana ing papan sing iklim sithik., sing mangsane mbedakake banget. Sajrone mangsa hawa, suhu kudu mudhun ing sangisor 0 derajat.

Njupuk wiji maple Jepang Kene.

Bauhinia

ing Bauhinia, dikenal kanthi Wit Anggrek, Sikile Unta utawa Sikile Sapi, yaiku wit godhong-godhongan asli saka Asia sing tekan udakara 6-7 meter. Dheweke duwe mahkota kandhel kanthi bantalan payung kurang luwih, mula pirang-pirang taun kepungkur menehi teduh. Kajaba iku, kembang kasebut minangka keajaiban asli sing bisa dideleng ing gambar 😉.

Bauhinia kembang wit blakeana
Artikel sing gegandhengan:
Jempol unta utawa Bauhinia, wit kanthi kembang paling hiasan

Tandur ing srengenge kebak lan nikmati sepanjang taun. Tahan frosts cahya nganti -7ºC.

Tuku wiji.

Cercis siliquastrum

Dikenal kanthi jeneng umum Wit katresnan, Wit Yudas, Wit Yudea, Redbud utawa Crazy Algarrobo, minangka salah sawijining spesies sing ditandur ing taman lan dalan. Asal saka Eropa Kidul lan Asia Kulon, mung tuwuh ing dhuwur 6-12 meter, nggawe sampurna kanggo kebon cilik.

Cercis
Artikel sing gegandhengan:
Cercis, wit katresnan

Godhonge godhong, lan kembang lilac iku apik tenan. Iki katon sadurunge godhong, ing musim semi. Sing paling menarik yaiku, ora mung menehi iyub-iyub sing apik, nanging uga bisa dipotong ing musim gugur utawa pungkasan mangsa. Kepiye yen, iki uga tahan adhem: nganti -18ºC. Apa sampeyan pengin wiji? klik .

Jeruk

Biasane kita ora nganggep jeruk minangka wit teduh, sing dadi kesalahan. Ya sejatine umume mung digunakake minangka wit buah, nanging kanthi pruning, sampeyan bisa entuk spesimen sing menehi shade. Apike banget yaiku linglang Wit, nanging sejatine ana sing bakal nindakake.

Wit jeruk nipis yaiku wit sing ngasilake reproduksi kanthi cara motong
Artikel sing gegandhengan:
Perawatan wit lemon

Wit iki ijo lan duwe kembang aromatik sing apik banget. Dadi kebon sampeyan, kajaba dadi papan sing nyenengake, bakal duwe panganan cuci mulut nalika musim buah 😉. Siji-sijine yaiku sampeyan kudu mbayar wiwit musim semi nganti musim gugur, lan nglindhungi saka es sing kuwat. Dheweke ndhukung nganti -7ºCnanging nalika isih enom, dheweke butuh proteksi sethithik saka hawa adhem.

Apa sampeyan pengin wit lemon ing pot? .

Wit jeruk bali ing teras, katon apik banget
Artikel sing gegandhengan:
Pilihan jeruk hias

Ligustrum lucidum

El privet arboreal sampeyan bisa uga wis ndeleng ing sawetara wektu ing parkiran. Yaiku wit cemara sing asli ing Tiongkok lan Jepang sing dhuwuré 12-15 meter. Wutah tuwuh kanthi cepet, mula yen sampeyan kesusu entuk iyub-iyub sing terkenal, wit iki bakal dadi salah sawijining pilihan sing paling apik, amarga uga kembang-kembang sing bakal tuwuh nalika musim semi menehi aroma sing enak.

Ligustrum ovalifolium
Artikel sing gegandhengan:
Migunakake privet

Siji-sijine kekurangane yaiku woh-wohan nalika tiba ing lemah, nanging adaptasi karo kabeh jinis lemah. Lan yen iki ora cukup, critakake sampeyan nolak pruning lan frost nganti -12ºC.

.

Prunus

The Prunus… Yaiku salah sawijining wit sing paling apik sing ana, lan salah sawijine wit sing bisa menehi shade kanggo taman cilik. Ana akeh spesies sing bisa dideleng artikel iki, nanging yen sampeyan mung pengin nglindhungi sampeyan saka srengenge lan dekorasi, entuk salah siji gambar sing katon ing gambar ing ndhuwur.

Kembang saka Prunus cerasifera 'Atropurpurea'
Artikel sing gegandhengan:
Prunus, wit kanthi kembang megah

Minangka dheweke Prunus cerasifera var. Pissardi, dikenal minangka plum Pissard utawa plum Jepang (antara liya), minangka P.mahaleb o Wit Cherry Santa Lucía, kaya Prunus serrulata utawa ceri Jepang minangka tanduran godhong sing dhuwuré antara 6 nganti 12 meter. Kajaba iku, uga tahan banget: padha tahan frosts nganti -15ºC uga.

Tips ngrawat wit sampeyan

Bubuk pupuk organik kanggo lemah

Apa sampeyan wis ngerti wit sing bakal dipasang? Yen mangkono, luwih dhisik, Aku ngajak sampeyan maca tips iki. Sayange, kita asring ndeleng wit-witan sing, sanajan ora duwe oyot invasi, diselehake banget ing tembok utawa aspal utawa lemah jubin, lan pirang-pirang taun sistem oyot kasebut nyebabake masalah. Manungsa ing kasus kasebut mesthi pungkasane nyalahke wit kasebut, yen siji-sijine sing tanggung jawab yaiku sing nandur ing kana.

Kanggo ngindhari kejutan sing ora nyenengake, ing jangka medium lan dawa, sampeyan kudu menehi ruangan kanggo tanduran lan mindhah paling sethithik 50cm nganti 1m saka konstruksi apa wae. Mesthi wae ing taun-taun kapisan, ora bakal ana sing nandur sawetara sentimeter saka lemah, nanging luwih dhisik mbesuke kudu njupuk langkah supaya kahanan ora bakal tambah parah.

Selang
Artikel sing gegandhengan:
Jinis banyu kanggo tanduran banyu

Topik liyane sing bakal dakkandhakake yaiku perawatan. Wit sing wis dipilih cocog kanggo pamula, nanging butuh banyu, uga pasokan pupuk sajrone musim pananduran. Banyu sing paling apik mesthine bakal udan, nanging yen sampeyan ora bisa entuk, sampeyan bisa isi ember lan wenehake sewengi sadurunge digunakake. Aja nganti suwe bumi tetep garing, banjur sugihe nggawa sampeyan saka musim semi nganti pungkasan musim panas utawa awal musim gugur Pupuk organik.

Kanggo nyegah hama, entuk lenga neem y sabun kalium, lan nambani tanduran sampeyan saben wulan (gunakake yen pengin banjur liyane; aja nyampur). Sampeyan bisa nindakake kanthi apik bumi diatomaceous, loro-lorone kanggo nyegah parasit supaya ora rusak lan kanggo nyuburake lemah.

Lan ora ana liyane. Kanthi iki sampeyan mesthi bakal duwe iyub-iyub kanggo dangu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rosa Samuel ngandika

    Halo Monica:
    Aku tuku wit zaitun kanthi zaitun lan ana ing panci sing dakgawa luwih saka setaun. Aku nandur ing kebon, ing area sing irigasi otomatis ing endi wit-wohan liyane. Kasunyatane yaiku wit zaitun durung ngasilake siji zaitun lan godhonge duwe ujung coklat garing lan coklat.
    Aku uga duwe wit pir sing mesthi ngasilake woh pir tanpa nampa perawatan lan taun iki minangka sing pertama sing ora ngasilake woh. Wis godhong keriput lan coklat cilik ing pinggir.
    Aku ora menghargai serangga. Mbanyoni kanthi otomatis bisa digunakake saben dina ing mangsa panas lan arang banget ing mangsa adhem.
    Aku seneng yen sampeyan bisa ngandhani apa sing bisa daklakoni kanggo ngobati wit loro kasebut.
    Aku wis mbayangake yen tanpa ndeleng godhonge rumit. Yen sampeyan pengin aku bisa ngirim sawetara foto. Sampeyan bakal ngomong.
    Matur suwun sadurunge lan salam:
    Rosa

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo rosa.
      Gegayutan karo wit zaitun, aku nyaranake yen bisa ngilangi mbanyoni kanthi otomatis. Wit sing siyap kanggo tahan kahanan garing, nanging ora kakehan lembab. Ing papan dununge (Mallorca, Spanyol), tanduran iki asli lan woh saben taun mung karo banyu sing tiba.

      Lan bab wit woh pir kasebut, umure pira? Yen ora ana wabah, bisa uga wis tuwa (tuwa). Ing kasus apa wae, uga ora bakal ngilangi kekurangan kompos.

      Sampeyan bisa ngirim foto liwat facebook.

      A Salam.

  2.   Maria ngandika

    Halo, pitakon, babagan interior omah sing dibangun kanthi ruang interior kanggo nyelehake wit, spesies apa sing bisa menehi rekomendasi? Ruang ngisor 3 × 2 meter. Wis akeh cahya alami nanging ing taun-taun kapisan ora bakal kena sinar srengenge langsung. Matur nuwun kanthi sanget! Kaca iki migunani banget! Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.

      Kowe saka ngendi?

      3 x 2 meter sithik banget kanggo wit. Nanging ana grumbulan sing wujude kaya wit, kaya kamelia, utawa Myrtifolia poligala.

      Greetings.

  3.   Maria ngandika

    Aku nulis saka Argentina, Buenos Aires. Gagasané supaya ijo ing njero omah. Alun-alun kasebut ditinggalake (kaya pot beton ing pondasi) lan mbukak ide kanggo nyelehake kaya wit, luwih becik saka umume, lan yen ana kembang, luwih apik. Ana rekomendasi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.

      Ana grumbulan sing wujude wit, utawa sing gampang diwenehake kanthi prunings cilik, kayata Myrtifolia poligala, o el Bunga raya rosa-sinensis.

      Kene sampeyan duwe semak liyane yen sampeyan kasengsem.

      Greetings.