Wit sing tuwuh cepet

Ana akeh wit sing tuwuh cepet

Nalika ngrancang taman, asring dikira yen wis wayahe tuku tanduran, luwih becik diwenehi ukuran kanthi ukuran supaya papane katon apik wiwit wiwitan. Nanging pancen ora penting. Nyatane, sampeyan bisa uga luwih larang yen tuku tetanduran enom lan tuwuh yen tuwuh. Apa maneh, ana akeh wit sing tuwuh kanthi cepet supaya sampeyan bisa nduwe ayu banget ing wektu sing cendhak.

Apa sampeyan pengin ngerti jenenge lan ciri-cirine? Lha ayo entuk. Ayo dirembug babagan wit kebon sing paling cepet tuwuh supaya duwe sudhut mgayomi ing sawetara taun.

Acacia baileyana (Mimosa)

La Acacia baileyana minangka wit ijo sing tuwuh kanthi cepet, dawane 8 meter lan ngasilake kembang sing kuning lan bentuk kembang ing musim semi. Cocog banget kanggo kabeh jinis kebon, lan uga kanggo pot sing gedhe amarga bisa ngideni pruning. Tingkat pertumbuhane udakara 30-40 sentimeter / taun. Ora tahan kahanan garing nalika ana ing lemah, uga suhu nganti -5ºC.

Hippocastanum Aesculus (Chestnut Jaran)

El kastanye jaran yaiku wit godhong sing dhuwuré 30 meter, lan makutha sing bercabang kanthi diameter sekitar 4-5 meter. Amarga ukurane gedhe minangka tanduran megah sing duwe kebon gedhe minangka spesimen sing terisolasi. Nanging sampeyan kudu ngerti manawa tuwuh ing lemah sing subur lan lemes, lan uga tuwuh kanthi udakara 40-50 sentimeter saben taun. Ndhukung nganti -18ºC, lan ngasilake kembang putih gedhe ing musim semi.

Bauhinia variegata (Wit anggrek)

El wit anggrek Yaiku wit godhong sing dawane 10 meter. Godhongé bunder lan ukurané bunder, nanging sing paling apik yaiku kembangé. Iki katon nalika musim semi, wungu utawa putih, lan bisa ngukur diameter 12 sentimeter. Tanduran iki tuwuh kanthi udakara udakara 30 sentimeter saben taun. Ndhukung nganti -4ºC.

Brachychiton populneus (Wit botol)

Wit botol utawa kurrajong kaya sing diarani, yaiku wit ijo sing ngembangake batang sing lurus lan rada kenthel, utamane ing sisih ngisor sing cocog karo banyu sing sithik. Wutah cepet banget, kanthi rega udakara 50 sentimeter saben taun. Kajaba iku, ora nuntut nalika ngasilake lemah, nanging penting kanggo saluran pembuangan sing apik. Tahan frosts nganti -5ºC.

Casuarina equisetifolia (Buntut jaran)

La kasuarina yaiku wit semi-ijo, yaiku mung mbuwang sawetara godhong ing sawetara taun (ing papan sing iklim sedheng nalika musim gugur / mangsa). Dhuwure udakara 30 meter, lan minangka tanduran sing tahan hawa garing uga frost -7ºC. Siji-sijine kekurangane yaiku ora ana sing bisa ditandur ing sangisore dheweke LadoYa, dheweke ora bakal urip dawa. Lan iku alelopati, mula ngasilake senyawa kimia sing nyegah tuwuhing tanduran ing sacedhake. Nanging kanggo liyane, kita bakal weruh yen tuwuh 30 sentimeter setaun. Ndhukung nganti -7ºC.

Delonix regia (Flamboyan)

El flamboyan utawa flamboyant minangka wit sing bisa tumindak ijo, deciduous utawa semi-evergreen gumantung karo iklim. Dadi, yen suhu tetep ing ndhuwur 15ºC, lan yen ora ana kekurangan banyu, mesthi bakal ijo; ing sisih liyane, ing iklim sedheng kayata Laut Tengah godhong nalika musim salju. Tuwuhe nganti 12 meter, udakara 30-40 sentimeter / taun, lan nalika musim semi diisi kembang abang utawa oranye. Ora ndhukung Frost.

Eleagnus angustifolia (Olivillo)

El olivillo, dikenal minangka wit swarga utawa kayu manis, minangka wit ijo sing dhuwure 25 meter lan ngembangake makutha bunder. Kembang katon ing musim semi lan kuning. Kajaba iku, ora butuh banyu akeh kanggo tuwuh, bisa uga ana udakara 30 inci / taun. Iki ngidini frosts intens, nganti -30ºC.

Eucalyptus gunnii (Eucalyptus)

Wit kayu putih duwe reputasi ala, nanging yen spesies kasebut dipilih kanthi apik lan ditandur ing papan sing pas, mula bakal nggawe wit kebon sing apik, Eucalyptus gunnii. Dhuwure bisa 30 meter, nanging sejatine angel kanggo budidaya ngluwihi 10 meter. Ijo ijo, lan tuwuh udakara 50 sentimeter setaun. Uga tahan frosts nganti -14ºC. Kanggo ngindhari masalah, tandur kanthi jarak sepuluh meter saka pipa, tanduran gedhe, lan lantai aspal.

Ornus Fraxinus (Awu kembang)

Yen sampeyan nggoleki wit godhong kanggo kebon sing ngasilake akeh klompok kembang ing musim semi lan uga apik ing musim gugur, awu kembang iku pilihan sing menarik. Ndhuwur nganti udakara 10 meter lan nggawe makutha kanthi diameter sekitar 5 meter.. Tuwuh ing iklim sedheng, kanthi lemah sing subur ing bahan organik, lan sering disiram. Yen ora apa-apa, bisa tuwuh 40 sentimeter setaun. Tahan frosts nganti -18ºC.

Melia azedarach (Surga)

La Melia azedarach Yaiku wit rontog sing entuk akeh jeneng, kalebu swarga utawa wit swarga, kayu manis utawa kayu manis. Wis umure cekak, udakara 20 taun, amarga iku salah sawijining tanduran sing tuwuh paling cepet: nyatane, gampang ditindakake kanthi tingkat 50-60 sentimeter saben taun. Ing musim gugur godhonge dadi kuning, lan ing musim semi kembang-kembang putih lan lilac diisi. Nolak kahanan garing banget, uga frosts nganti -15ºC.

Apa sampeyan mikir babagan wit sing tuwuh cepet iki? Apa sampeyan ngerti wong liya? Muga-muga sampeyan seneng karo sing sampeyan waca ing artikel iki, lan sampeyan disengkuyung supaya bisa milih sawetara.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.