Xanthosoma (Xanthosoma)

Tanduran Xantosoma

La xanthosoma yaiku tembung sing nuduhake serangkaian tanduran jamu kanthi godhong ijo sing gedhe banget (luwih entheng, luwih peteng) sing ditandur ing pojokan utawa ing njero ruangan.

Dheweke ayu banget lan luar biasa saengga nyenengake nalika ndeleng dheweke saben dina. Dadi yen sampeyan pengin ngerti kabeh babagan, mula aku bakal crita kabeh sing kudu sampeyan ngerteni.

Asal lan ciri

Xanthosoma sagittifolium

Xanthosome minangka tanduran herbal sing kalebu ing genus Xanthosoma. Dheweke dikenal kanthi jeneng mafafa, otoe, malanga, cocoñame, occupmo, bore, yautía, chonque, macabo, rascadera, quequisque and tania. Macem-macem yaiku iga adam. Asale saka Amerika, lan ditandai kanthi godhong 40 nganti 200 sentimeter, bentuke jantung kanthi pucuk. Asalé biasane kandel banget lan daginge, ana pati ing njero, lan bisa dipangan.

Tingkat pertumbuhane cukup cepet yen kahanane saya akeh, amarga ora angel dijaga utawa dirawat. Nanging ayo dideleng kanthi rinci.

Apa sing dadi perhatiane?

Godhong Xanthosoma

Yen sampeyan wani duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi:
    • Eksterior: ing semi-shade, contone ing sangisore cabang wit.
    • Ing njero ruangan: ing ruangan sing padhang, nanging ora menehi cahya langsung amarga bisa ngobong.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: subur, kanthi got sing apik.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis sewulan sepisan. Yen di pot, pupuk cair kudu digunakake supaya pembuangan terus apik.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sows langsung ing wiji.
  • Rustitasitas: padha ora ndhukung kadhemen utawa beku. Suhu minimal sing tahan yaiku 0 derajat anggere nalika kanggo wektu sing cendhak.

Apa pendapat sampeyan babagan tanduran xanthosoma?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.