yucca aloifolia

Godhong aloucolia Yucca

Ing genus Yuca, sing kalebu kulawarga Agavaceae, kita bisa ndeleng akeh jinis tanduran sing cukup nyebar lan bisa disimpen ing omah kita. Sing paling misuwur saiki yaiku Yucca alloifolia. Iki minangka tanduran sing bisa dingerteni kanthi gampang amarga nduwe batang kayu lan godhonge dikumpulake ing pungkasan scape. Genus kasebut duwe luwih saka 40 spesies, mayoritas asale saka India sisih kulon lan Amerika lan lumrahe bisa nganti 15 meter, dene ing omah umume ora luwih saka 2 meter.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh sing kudu dingerteni kanggo sinau babagan cara ngurus yucca aloifolia lan bisa duwe ing kebon utawa pedalaman.

Karakteristik utama

Yucca Spiky

Biasane kabeh tanduran sing kalebu genus iki ngasilake kembang cilik sing diklumpukake kanggo ilmu pengetahuan ing panicle, tegak utawa apik banget. Kembang iki tuwuh ing gagang dawa sing metu saka tengah tanduran.

Tanduran iki diwenehi jeneng umum yaiku Yuca pinchuda, yuca Pinchona, tanduran keris utawa bayonet Spanyol. Iki minangka tanduran sing tegak sing dhuwuré ora ngluwihi siji meter yen dipasang ing pot. Dhuwur iki cocog yen ana ing njero omah amarga bisa dicocogake karo ruangan apa wae. Nanging, yen mutusake kudu ana ing kebon, kudu dielingi yen tuwuh nganti 7 utawa 8 meter.

Godhonge katon ing sisih ndhuwur batang lan duwe struktur sing kaku. Yaiku godhong ijo entheng, peteng utawa beda-beda. Iki tegese, gumantung karo macem-macem Yucca sing kita jaga, bakal cenderung narik siji utawa liyane tonality. Godhonge umume udakara 50 sentimeter lan pungkasan ing sendhi eri. Ing kene asale sawetara jeneng umum sing diarani tanduran iki.

La yucca aloifolia Iki kalebu spesies sing ngasilake panikel kembang putih sing cukup apik sing bisa ditemokake ing sisih ndhuwur batang. Wektu ngembang saka tanduran iki yaiku ing musim panas lan bagean musim gugur. Iki tegese bakal dadi tanduran sing mbutuhake, minangka aturan umum, suhu sing anget supaya bisa tuwuh kanthi bener.

Migunakake saka yucca aloifolia

yucca aloifolia

Tanduran jinis iki biasane digunakake ing pot kanggo dekorasi interior, teras utawa teras. Liyane panggunaan sing cukup nyebar yaiku nyelehake tanduran kasebut ing kebon mbentuk klompok cilik sing dilebokake ing rockeries utawa ing wilayah sing terisolasi kanggo nyegah tusukan. Iki bisa dadi tanduran dekorasi latar mburi ing kebon sing ana bocah sing bisa duwe risik kena pucuk godhong.

Kita bisa ujar manawa tetanduran kasebut cocog kanggo kebon pesisir amarga resisten banget karo lingkungan uyah. Ing wong sing isih enom lan godhong cenderung tuwuh ing level lemah, nanging kanthi pirang-pirang taun ilang godhong ngisor lan bar munggah saya akeh. Spesimen sing tuwuh ing kebon bakal saya dhuwur.

Yen suhu cukup anget kanggo tetep stabil lan ora ana frost, kembang bisa digawe ing pungkasan musim semi lan pungkasan nganti awal. Minangka kanggo woh-wohan, sonbayas ing klompok uga garing lan daginge, ireng ireng.

Bisa uga kekurangan tanduran iki nalika digunakake ing kebon lan rockery yaiku umume spiky. Sampeyan kudu ati-ati banget, luwih-luwih ing bocah amarga mripate bisa bosen. Sing paling apik kanggo nyelehake tanduran iki yaiku rocker xerophytes utawa solid sing adoh saka jalur kasebut supaya ora ngalami risiko tusukan.

Salah sawijining ciri sing tanduran iki dadi misuwur yaiku padha tahan kekeringan, angin, polusi, lemah uyah lan watu gamping, lemah sing lemah lan nyengkuyung lemah lemah lan perawatan sing kurang. Iki penting banget kanggo tanduran dekorasi ing papan umum sing butuh perawatan banget lan bisa tahan kanthi apik tanpa banyu lan polusi atmosfer sing bisa dibuwang.

Ngurus kanggo yucca aloifolia

Bayonet

Saiki kita bakal nerangake kanthi rinci babagan perawatan sing kudu ditindakake yucca aloifolia kalorone kanggo njero ruangan lan njobo ruangan. Utamane mbutuhake cahya srengenge sing kebak. Nanging, kita bisa nyelehake ing semi shade lan bakal ngidinke. Mbukak paling ora 3 jam sinar srengenge langsung saben dina dadi yen ana ing njero omah, mesthine kudu mbabarake ing teras utawa jendhela sing bakal ditampa srengenge langsung.

Iki minangka tanduran sing ngapresiasi istirahat musim salju udakara 10-15 derajat Celcius, sanajan ora prelu banget. Bisa tahan sawetara fros sporadis nganti -5 derajat, nanging ora biasane. Saenipun, sampeyan kudu dilindhungi saka beku lan mapan ing wilayah kanthi suhu sing cukup anget.

Lemah sing apik kanggo tanduran iki bakal dicampur mulch godhong bagean padha, wedhi siliceous, lan peat, sanajan bisa tuwuh ing lemah sing ora apik lan pasir. Yen kita mikir yen pengin tanduran kanthi bantalan sing apik, kita kudu duwe lemah sing cocog supaya tuwuh bakal optimal. Yen kita nyebar ing pot, kita kudu ngerti yen transplantasi ditindakake nalika musim semi nalika ndeleng yen oyot katon ana ing sangisore.

Minangka kanggo mbanyoni, kita kudu nindakake cukup nalika musim semi lan musim panas, ngenteni lahan bakal garing kabeh. Suwe-suwe, kita kudu nyuda frekuensi irigasi nganti musim salju bisa rampung. Iki amarga tanduran iki tahan banget kanggo kahanan garing lan kurang banyu lan ora butuh banyu akeh kanggo tuwuh subur.

Aspek liyane sing menarik yaiku kompos. Kita bisa mbayar pupuk mineral saben 15 dina ing musim semi lan musim panas. Sajrone musim salju, ora butuh pupuk. Uga tanduran sing butuh pruning, sanajan gampang ngilangi batang kembang nalika kembang wis garing dadi bisa ngembang kembang anyar kanthi sehat.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan yucca aloifolia.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.