Zucchini lan jinis varietas

mupangat zucchini

Apa sing diarani zucchini? Zucchini minangka woh-wohan a macem-macem zucchini sing kedadeyan ing musim panas. Iki nduweni tekstur sing mulus kanthi rasa sing legi, dadi panganan sing becik kanggo diet amarga mung nyedhiyakake rong puluh kalori saben cangkir.

Apa jinis zucchini?

jinis zucchini

Iki arep beda-beda gumantung karo bentuk duwe dhuwit. Bisa dadi labu terbuka sing katon semak lan padhet, sanajan ing sisih liya labu sing ditutup sing bentuke kaya grumbul sing luwih tinutup

Sifat Zucchini

Karakteristik utama zucchini yaiku minangka sumber Vitamin C, bisa dibubarake ing cairan awak lan uga mbantu nglindhungi sel saka radikal bebas. Mangan akeh vitamin d mbantu kita ngombe lan uga luwih gampang metabolisme kolesterol.

Saliyane, kita uga kudu nyebutake sawetara fitonutrien sing disedhiyakake dening zucchiniIki minangka zeatin lan lutein, rong unsur sing mbantu kita nambah penglihatan lan nglindhungi mata saka karusakan srengenge.

Nalika mangan zucchini, kita uga mangan mangan, iki penting kanggo ngurus jaringan ing serangan radikal bebas. Manganese penting ing produksi kolagen, bisa mbantu ngobati tatu.

Apa sing paling apik zucchini?

Zucchini paling apik yaiku sing durung akeh, yaiku zucchinis, nanging yen sampeyan pengin dipandu dening macem-macem cahya, luwih becik njupuk zucchini sing gedhe, mula ora akeh gizi, nanging banyune akeh apa sing mbantu kita diet

Zucchini bisa digunakake kanthi nganggo cara akeh, bisa digawe rebus, goreng, krim, rebus lan liya-liyane.

Kembang zucchini

Biasane digunakake ing kabeh pawon ing jagad iki, akeh sing ditampilake cara kanggo manganWangun sing paling umum yaiku adonan, tumis lan diiseni, sanajan uga digunakake kanggo nggawe sup lan kanggo rasa salad.

Wis sithik mbaka sethithik wis dilebokake ing panganan bocah, amarga dheweke luwih seneng zucchini sadurunge akeh sayuran, mula menehi kaluwihan kanggo para ibu supaya bisa nggunakake panganan iki sing menehi akeh nutrisi kanggo anake.

Cara nandur zucchini

carane tuwuh zucchini

Sing pertama sampeyan kudu mikir yaiku mikir apa papan sing paling apik kanggo miwiti panenSampeyan uga bisa mikir babagan tuku tanduran cilik banjur miwiti ngrawat. Yen sampeyan pengin tuwuh dhewe, sampeyan kudu nggarap wiji sawetara dina sadurunge nandur.

Sampeyan kudu goleki wiji becikElinga yen ana macem-macem jinis zucchini, mula sampeyan kudu milih sing dipilih.

Banjur sampeyan kudu Coba waca dina sing arep ditandur, amarga biasane sayuran jinis iki biasane tuwuh kanthi apik nalika musim panas mula disaranake wiwit nandur tanggal iki. Nanging sing sejatine kabeh duwe gegayutan karo woh, disaranake nandur sethithik sadurunge musim panas teka ing iklim ngisor rong puluh derajat celcius.

Kanggo kabeh iki, penting golek papan sing cocog yen entuk paling sethithik sepuluh jam srengenge, wilayah kasebut kudu lembab supaya tuwuh kanthi normal.

Sawise wiwiti nyebar wiji, yen sampeyan ora rumangsa aman, sampeyan bisa miwiti nindakake ing omah sawetara dina sadurunge transplantasi, sampeyan kudu nyelehake ing papan sing nampa cahya lan paling ora duwe siji sentimeter lemah, nalika wiwit thukul lan godhong metu iku wektu paling pas kanggo dipindhah saka papan

Nalika sampeyan duwe papan sampeyan kudu nggali bolongan paling ora rong sentimeter lan pasang wiji sampeyan, nanging yen sampeyan arep nandur tanduran sampeyan kudu nggawe bolongan luwih gedhe, sampeyan uga kudu mangkat satus sentimeter ing antarane saben saengga bisa tuwuh kanthi lancar.

Banjur sampeyan kudu nutupi saben wiji nganggo lemah, nanging ora luwih saka siji sentimeter, supaya cukup cahya lan banyu bisa tekan, nanging yen sampeyan pengin transplan, sampeyan mung kudu nutupi oyot kanthi lemah sing cukup, sawise wis siyap nambahake banyu supaya bisa digunakake.

Keuntungan yaiku tanduran iki ora mbutuhake ati-ati banget dadi sampeyan mung kudu nyopot suket lan nambah pupuk supaya tuwuh sehat lan kuwat, mula kudune motong woh utawa cabang sing mati dadi sampeyan ora prelu usaha tenanan kanggo tuwuh.

Supaya tanduran wiwit tuwuh saya gedhe kudu bisa polinasi lan kanggo iki, serangga perlu, nanging yen ora ana ing wilayah kasebut, sampeyan bisa nyerbuki.

Nalika zucchini wiwit tuwuh penting sampeyan ngombe tanduran, banjur yen woh-wohan wis luwih saka sepuluh sentimeter, sampeyan kudu ngethok lan yen pengin njupuk akeh zucchiniSampeyan kudu ngethok nalika wis mateng, nanging yen sampeyan mung pengin dekorasi mau, tinggal tinggal rong lan wenehake dhewe, mula bakal digawe maneh.

parut zucchini kanggo dipangan

Sing kudu dielingi

Zucchini rasane padha, nanging sing kuning paling apik yen sampeyan pengin ngasilake zucchini akeh.

Sampeyan uga kudu eling yen iki tanduran sing biasane narik perhatian hama dadi sampeyan kudu ngati-ati, luwih-luwih karo keputihan, jamur, virus, nematoda, cetakan lan tungau laba-laba. Sampeyan bisa uga manual polinasi kembang wadon kanggo mesthekake polinasi sing ora bener ora dadi masalah.

Apa sing kudu daklakoni karo zucchini?

Kanthi zucchini atusan piring sing enak bisa disiapakeIki minangka panganan sing rasane nyenengake banget lan bisa digabung karo macem-macem panganan.

Cara paling umum kanggo nindakake yaiku liwat sup lan krim, kaya krim zucchini sing misuwur lan sanajan kita akeh sing wedi mung ngrungokake jeneng kasebut, sejatine jajanan sing akeh nutrisi sing bisa diiringi sayuran liyane kanggo menehi rasa luwih akeh.

Uga bisa nemokake pasugatan sing ora umum nanging coba dicoba kaya ing ngisor iki kue spons zucchini karo keju, bayem lan bakso zucchini, lasagna zucchini utawa zucchini lan pie ayam.

Uga bisa digunakake kanggo cemilan ing pestaKanggo nindakake iki, sampeyan mung kudu ngethok zucchini dadi irisan lan dicelupake ing endhog lan roti, mula panas lan wajan banjur digoreng, sawise digawe emas lan panas, sampeyan bisa nyelehake keju ing ndhuwur nyawiji lan njupuk roso khusus iki.

Pure zucchini kebak kabecikan

Cara liya kanggo chop yaiku nindakake prosedur sing padha ing ndhuwur nanging tanpa nambah keju, tinimbang iki sawetara irisan tomat dilebokake banjur sampeyan kudu nyelehake keju sethithik ing sisih ndhuwur, yen sampeyan bisa, lebokake ing oven sajrone sawetara menit supaya keju mencair, luwih becik.

Cara apa wae sing sampeyan nyiyapake, zucchini minangka panganan sing akeh kandungan vitamin lan menehi akeh mupangat kanggo awak supaya disaranake ing panganan lan cara sing apik kanggo menehi sayuran kanggo bocah, amarga zucchini duwe rasa khusus sing disenengi kabeh wong.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.