Si të zgjidhni një impiant për trajtimin e pishinës?

Për ata me fat që kanë një pishinë në shtëpi ose po ndërtojnë një, kjo do të thotë se duhet të kontrollojnë që gjithçka është në rregull dhe e gatshme për kohën më të nxehtë të vitit. Të kesh një pishinë nuk është vetëm argëtim dhe relaksim, por gjithashtu përfshin kosto dhe mirëmbajtje. Një nga pjesët kryesore janë impiantet e trajtimit të pishinave.

Çfarë është pastruesi i pishinës? Epo, është një pajisje që është thelbësore në sistemin e filtrimit. Falë tij, uji mbahet i pastër nga një filtër që mban papastërtitë. Siç mund ta shihni, është thelbësore që të kemi një impiant pastrimi nëse duam të lahemi në ujë të pastër dhe kështu të shmangim problemet e ardhshme të pishinës. Prandaj do të flasim pak për këto pajisje dhe mënyrën e blerjes së tyre.

? Top 1 - Pastruesi më i mirë i pishinës?

Ne nxjerrim në pah impiantin e trajtimit të pishinës TIP për të Vlera e madhe për çmimin dhe komente të mira për blerësit. Ky model ka një valvul me katër drejtime me mundësi të ndryshme. Madhësia e rekomanduar e pishinës për këtë impiant trajtimi është 30 metra katrorë. Sa i përket rrjedhës maksimale, kjo është gjashtë mijë litra në orë. Mbushja e rërës duhet të jetë minimumi 13 kg.

rekuizitë

Impianti i trajtimit TIP është e qetë, kursen hapësirë ​​dhe mjaft e lehtë për tu mirëmbajtur dhe pastruar. Përveç kësaj, matësi i presionit tregon jo vetëm presionin aktual, por edhe shkallën e ndotjes së filtrit. Ky model gjithashtu përfshin një para-filtër të integruar, i cili duhet të zgjasë jetën e pompës.

Contras

Sipas disa komenteve nga blerësit, montimi i këtij pastruesi pishine është i komplikuar dhe udhëzimet e vështira për tu lexuar.

Impiantet më të mira për trajtimin e pishinave

Përveç 1 të parit tonë, ka shumë më tepër impiante për trajtimin e pishinës në treg. Tjetra do të flasim për gjashtë impiantet më të mira të trajtimit të pishinave.

mënyra më e mirë 58383

Ne e fillojmë listën me këtë pastrues fishekësh të markës Bestway. Shtë një model ekonomike dhe e lehtë për tu ruajtur për shkak të madhësisë së tij të vogël. Ka një kapacitet filtrimi prej 2.006 litra në orë dhe fisheku mund të përdoret për rreth dy javë pasi është i tipit II. Pastrimi i fishekut duhet të kryhet afërsisht çdo tre ditë me ujë të shtypur.

Pompë filtri rërë për impiantin e trajtimit të ujit Monzana

E dyta është impianti i trajtimit të rërës Monzana. Vëllimi i tij është i ulët dhe konsumi i energjisë është i ulët, kështu që mund të operohet për një kohë më të gjatë. Performanca e filtrimit është ekuivalente me 10.200 litra në orë dhe kapaciteti maksimal është 450 vat. Ka një kabllo elektrike dy metra.

mënyra më e mirë 58497

Ne vazhdojmë me një model tjetër të markës Bestway, kësaj here një impiant për trajtimin e rërës. Isshtë një model ekonomik për shkak të pak kohë që duhet për të filtruar të njëjtin vëllim uji. Fuqia e tij filtruese është më e madhe, është e aftë të pompojë 5.678 litra në orë. Plus, përfshin një bombol me vrimë nxjerrëse ChemConnect dhe matës të presionit të lehtë për t’u lexuar. Rezervuari është rezistent ndaj korrozionit dhe i qëndrueshëm.

Intex 26644

Impianti i trajtimit të pishinës së markës Intex ka një sistem ekskluziv nga ky prodhues që përmirëson pastrimin e ujit në mënyrë autonome dhe pa procese shtesë ose kosto. Isshtë projektuar për pishina deri në 29.100 litra dhe me një fluks maksimal prej 4.500 litra në orë. Rëra e përdorur për këtë model është silicë ose qelq. Diga është me diametër 25,4 centimetra dhe ka një kapacitet për 12 kg rërë ose 8,5 kg në rastin e rërës së qelqit.

Impianti i trajtimit blu dhe i zi i Deuba

Një tjetër impiant për trajtimin e pishinës është ky model i Deuba. Shtë i aftë të filtrojë deri në 10.200 litra në orë dhe kapaciteti i tij i rezervës së rërës është 20 kg. Filtri ka një valvul me katër drejtime me katër funksione: Shpëlarje, larje filtri, dimër dhe filtrim. Ky pastrues ka një fuqi prej 450 watts dhe vëllimi i rezervuarit korrespondon me 25 litra.

Intex 26676

Ky impiant i trajtimit Intex kombinon filtrimin e rërës me klorinimin e kripës, duke e bërë atë një produkt të përshtatshëm për pishinat mbi tokë me një kapacitet deri në 32.200 litra. Valvula e këtij impianti trajtimi ka gjashtë mënyra dhe kapaciteti i rezervuarit është 35 kilogramë rërë silici dhe 25 kg në rastin e rërës së qelqit. Cfare ka me shume, Ka një sistem gjenerimi natyror të klorit. Shtë i aftë të prodhojë 7 gramë klor në orë.

Udhëzues për blerjen e një impianti për trajtimin e pishinës

Para se të blini një pastrues pishine, ka disa faktorë për tu marrë në konsideratë. Cili është kapaciteti maksimal i tij? Dhe fuqia e saj? Sa distancë mund të përshkojë? Të gjitha këto pyetje dhe më shumë duhet të kenë një përgjigje të vetëkënaqur kur blini një impiant pastrimi.

kapacitet

Së pari, është e rëndësishme të dimë kapacitetin e pishinës sonë për sa i përket vëllimit të ujit. Nëse e ndajmë këtë numër me orët e rekomanduara të filtrimit, do të marrim kapacitetin e nevojshëm të filtrimit të pastruesit si rezultat. Në përgjithësi, është më mirë të filtroni ujin për rreth tetë orë në ditë dhe me diell.

potencia

Një aspekt tjetër për t'u marrë parasysh është fuqia e pastruesit të pishinës. Kjo matet në metra kub në orë ose ekuivalenti në litra (një metër kub është e barabartë me një mijë litra). Sa më i madh kapaciteti i pishinës, aq më shumë energji duhet të ketë pompa. Me fjalë të tjera: Sa më i madh pishina, aq më gjatë duhet të jetë në funksionim impianti i pastrimit për të qenë në gjendje të kryejë një filtrim të plotë të ujit.

Distance

Lidhur me distancën në të cilën duhet të vendosim impiantin e trajtimit, duhet të jetë sa më afër pishinës dhe gjithashtu në nivelin e ujit. Në këtë mënyrë do të keni një rrugë më të shkurtër, kështu që pastrimi i ujit do të jetë shumë më i mirë.

Cilësia dhe çmimi

Ka tregues të ndryshëm të filtrave në treg: diapazon i ulët, mesatar dhe i lartë. Zakonisht, çmimi zakonisht varet nga cilësia e impiantit të trajtimit të pishinës, domethënë diapazoni i filtrit. Megjithëse ato të lira, ose ato të ulta, funksionojnë mirë, ato mund të kenë një jetëgjatësi më të shkurtër dhe mund të jenë më pak të fuqishme. Në çdo rast, nëse nuk i blejmë të dorës së dytë, ato zakonisht vijnë me një garanci të përfshirë në rast se dështojnë për shkak të një gabimi në prodhim.

Sa kushton një filtër pishine?

Impiantet e trajtimit të pishinave janë një pjesë themelore për mirëmbajtjen e të njëjtave

Çmimi gjithmonë duhet të merret parasysh dhe zakonisht është shumë vendimtar kur merret një vendim. Në rastin e impianteve të trajtimit të pishinave, filtrat ndahen në diapazone të ndryshme dhe nga ana tjetër lidhen me çmimin. Sa më i mirë diapazoni, aq më i lartë është çmimi. Kur filtrat janë të nivelit të lartë, ato zakonisht janë industriale ose janë bërë prej plastike me cilësi të lartë. Edhe pse çmimi i këtyre është më i lartë, edhe përfitimet e tyre janë të larta.

Filtrat me rreze mesatare zakonisht janë të hedhura nga goma dhe bëhen prej poliesteri ose plastike. Ata zakonisht janë me vlerë të mirë për para. Dhe së fundmi, filtrat e ultë. Këto janë bërë zakonisht me fishek dhe janë të zakonshme në pishinat e fryra dhe të lëvizshme.

Si të zbrazni pishinën me pastruesin?

Në mënyrë tipike, pastruesit e rërës vijnë me një valvul përzgjedhës që tregon mundësinë e kullimit. Para se të ndryshoni këtë pozicion të valvulës, motori duhet të jetë gjithmonë i fikur. Kur përdorni këtë sistem kullimi, uji shkon direkt në kullues duke anashkaluar filtrin.

Si funksionon një pastrues fishekësh?

Ekzistojnë diapazone të ndryshme filtrash për impiantet e trajtimit të pishinave

Ky lloj pastruesi ia ka borxh emrin e tij filtrit të fishekut që ata kanë përfshirë. Isshtë bërë nga indet ose celuloza dhe shërben për të kapur papastërtitë në ujë. Funksionimi i impianteve të trajtimit të fishekëve është shumë i thjeshtë: Uji arrin në to, filtrohet nga fisheku dhe kthehet i pastër në pishinë.

Sa i përket mirëmbajtjes, është e lehtë, pasi duhet të pastroni filtrin dhe ta ndryshoni atë pas një kohe të caktuar, në varësi të gjendjes së tij dhe indikacioneve të dhëna nga prodhuesi. Sidoqoftë, kapaciteti i filtrimit është dukshëm më i vogël se në impiantet e trajtimit të rërës. Për shkak të kësaj, ato përdoren më tepër në pishina të vogla, zakonisht të lëvizshme ose të fryra.

Ku për të blerë

Sot kemi shumë mënyra të ndryshme për të blerë produkte. Ne mund të zgjedhim midis platformave të internetit, departamenteve fizike të dyqaneve apo edhe produkteve të përdorura. Ne do të diskutojmë disa nga opsionet në dispozicion më poshtë.

Amazona

Ne do të fillojmë duke folur për Amazon. Kjo platformë gjigante në internet ofron të gjitha llojet e produkteve, përfshirë pastruesit e pishinave dhe më shumë pajisje. Porosit përmes Amazon është shumë komode dhe dërgesat zakonisht janë të shpejta, veçanërisht nëse jemi anëtarë të Amazon Prime.

Bricomart

Në Bricomart mund të gjejmë impiante për trajtimin e pishinave të të gjitha diapazoneve. Ata gjithashtu ofrojnë produkte të tjera pastrimi të tilla si robotë ose pastrues hidraulikë të pishinave. Përveç kësaj, punonjësit profesionistë me përvojë në pishina mund të na këshillojnë atje.

ndërprerje

Ndër mënyrat e shumta të blerjes së impianteve të trajtimit të pishinave, ekziston edhe Carrefour. Ky supermarket i stërmadh ka disa impiante për trajtimin e pishinave të vargjeve të ndryshme për shitje. Ajo gjithashtu ofron produkte të tjera në lidhje me pishinat si filtrat, robotët, klori, etj. Shtë një mundësi e mirë për të hedhur një vështrim dhe për të bërë rastësisht blerjen e javës.

Leroy Merlin

Përveç që na ofron një larmi të madhe të impianteve të trajtimit të pishinave, Leroy Merlin Ka shumë produkte dhe pajisje të përshtatshme si për pishinën ashtu edhe për kopshtin. Një avantazh tjetër që ofron kjo depo e madhe është shërbimi ndaj klientit, ku mund të këshillohemi nga profesionistë të sektorit.

Dora e dytë

Nëse duam të kursejmë sa më shumë që të jetë e mundur kur blejmë një impiant për trajtimin e pishinës, kemi gjithashtu mundësinë që ta blejmë atë të dorës së dytë. Sidoqoftë, duhet të kujtojmë se në këto raste nuk përfshihet asnjë garanci, kështu që duhet të sigurohemi se funksionon si duhet përpara se të bëni pagesën.

Siç mund ta shohim, impiantet e trajtimit të pishinave janë thelbësore. Por ne duhet të marrim parasysh faktorë të ndryshëm siç janë kapaciteti i pishinës dhe fuqia e impiantit të trajtimit. Shtë e rëndësishme të zgjidhni një impiant trajtimi që i përshtatet pishinës dhe ekonomisë sonë.