Makineritë më të mira sulfatuese në treg

Kur punojmë rregullisht në fusha ose kujdesemi për kopshtin tonë, zakonisht kemi parasysh se sa e rëndësishme është të kujdesemi për bimët, të korrat dhe tokën. Për atë, sulfatët janë një nga opsionet më të mira dhe ato nuk duhet të mungojnë midis mjeteve tona për kopshtin ose për pemishten.

Por çfarë janë sulfatët? Për çfarë shërbejnë ato? Në thelb janë spërkatës që përdoren për të spërkatur produkte të caktuara në të korra dhe bimë. Në përgjithësi, kjo teknikë e spërkatjes quhet "e sulfatuar". Funksioni i tij kryesor është parandalimi ose eliminimi i dëmtuesve. Nëse doni të dini se cilët janë sulfatuesit më të mirë, si t’i përdorni dhe ku t’i blini, vazhdoni të lexoni.

? Top 1. Sulfateri më i mirë?

Ndër të gjithë sulfatuesit ne nxjerrim në pah këtë model Matabi Super Green për vlerësimet e tij të mira. Lance është bërë prej tekstil me fije qelqi dhe ka një rregullator presioni. Përveç kësaj, rripat e këtij sulfateri janë të mbushura dhe të rregullueshme. Një aspekt tjetër për tu mbajtur në mend është se dhoma ekscentrike ka një kapacitet të madh. Ky model gjithashtu ka mundësinë e përshtatjes së një game të gjerë si të pjesëve të këmbimit ashtu edhe të aksesorëve.

rekuizitë

Ndër avantazhet e këtij modeli janë se nuk humbet asnjë lëng gjatë sulfatimit, siç mund të jetë rasti në makineritë e tjera. Duhet gjithashtu të theksohet se heshtja është bërë prej tekstil me fije qelqi dhe se ka një rregullator presioni, i cili ju lejon të rregulloni avionin. 

Contras

Sipas disa blerësve, ky spërkatës shpinës është disi e komplikuar të vendoset në anën e pasme. Por me durim dhe praktikë, gjithçka arrihet.

Përzgjedhja e makinave sulfatuese

Përveç top 1-it tonë për të cilin sapo kemi folur, ka shumë sulfater të tjerë në treg që mund të përshtaten pak a shumë me nevojat dhe mundësitë tona. Do të shohim më poshtë gjashtë makinat më të mira sulfatuese.

Spërkatës për presionin femor

Nuk u gjet asnjë produkt.

Ne e fillojmë listën me këtë model nga marka Femor. Shtë një spërkatës presioni me një kapacitet prej pesë litra. Strongshtë e fortë, e fortë dhe e qëndrueshme, ideale për detyrat e kopshtit. Falë dizajnit të hinkës dhe tasit, është shumë e lehtë për të mbushur këtë sulfater. Thjesht lironi vidën, mbushni shishen dhe pastaj mbyllni kapakun.

Përveç kësaj, ai ka një mekanizëm shkas që përfshin një bravë dhe një rregullator të rrjedhës së ujit. Kështu që nuk keni nevojë të shtypni vazhdimisht butonin për të spërkatur ose sulfatuar. Ajo gjithashtu vjen me një valvul sigurie të integruar. Ndërsa doreza e trashë rrit presionin për përdorim, valvula e lëshimit të presionit kujdeset për lirimin e presionit të lartë brenda. Një avantazh tjetër i këtij sulfateri është transporti i tij i lehtë. Ka një rrip të fortë dhe të rregullueshëm për burra, i cili është shumë i rehatshëm kur spërkatni kopshtin ose lotoni degët më të larta. Isshtë e përkryer për përdorim të përditshëm dhe pompa e saj e dorës mund të funksionojë lehtësisht.

Bricoferr BF8516

Një model tjetër i shquar i sulfatoreve është Bricoferr BF8516. Ka një kapacitet deri në 16 litra dhe kangjella e tij zgjatet. Një grykë rregulluese është e përfshirë me të. Sa i përket madhësisë, ajo ka dimensione 47,5 x 33 x 15 centimetra dhe peshon afërsisht dy kilogram, duke e bërë atë trajtimi i tij është mjaft i thjeshtë.

Kushëriri i lavdisë 5

Ne vazhdojmë listën e gjashtë sulfatorëve më të mirë me modelin Gloria Prima 5. Ky ka një kapacitet prej pesë litra dhe pompa juaj e presionit ka performancë optimale. Të dy kordonët dhe gryka e gojës janë bërë prej bronzi dhe përmbajnë një kon të zbrazët. Sa i përket kontejnerit, ajo është bërë prej plastike të fortë. Për më tepër, modeli Gloria Prima 5 ka një brez tregues transparent që shërben për të kontrolluar vizualisht nivelin e karikimit. Lidhur me gypin, ajo ka një mbushje të madhe.

Mac Power 66006

Makina sulfatuese Man Power 66006 nga prodhuesi Madeira & Madeira punon nga një bateri dhe ka një hekuri çelik inox. Kapaciteti i tij arrin 16 litra. Sa i përket dimensioneve, ato janë si më poshtë: 48 x 37 x 21 centimetra. Ky model peshon 5,22 kilogramë.

Tools Mader Garden 69092

Ashtu si ai i mëparshmi, sulfat Mader Garden Tools 69092 Ka një kanal çelik inox dhe një kapacitet prej 16 litrash.  Përveç kësaj, është nga i njëjti prodhues, Madeira & Madeira. Sidoqoftë, madhësia e këtij modeli është e ndryshme. Pesha e tij është 4,75 kg dhe përmasat e saj korrespondojnë me 53 x 40 x 20 centimetra.

Spërkatës për presionin ECD Germany 18L

Në fund do të nxjerrim në pah modelin ECD Gjermani. Ky është një spërkatës shumëplanësh që funksionon me bateri. Shtë një model i gjithanshëm me një hendek të rregullueshëm nga 45 në 89 centimetra. Përveç kësaj, zorra e llakut ka një gjatësi prej afërsisht 110 centimetra, duke lehtësuar punën e rehatshme. Enë është bërë prej plastike të fortë dhe kapaciteti i saj arrin 18 litra. Gjithashtu është një model shumë i fuqishëm, mund të funksionojë deri në 160 minuta kur karikohet plotësisht. Edhe pompa ka një fuqi të lartë 12 V / 2,1 A dhe funksionon deri në dy shirita. Kështu ofron presionin e nevojshëm dhe një fluks të lartë.

Falë rripave të gjatë dhe të rregullueshëm të shpatullave, ky sulfacer është shumë i rehatshëm për tu mbajtur, meqë rripat janë të mbushur edhe në pjesën e pasme. Lidhur me hinkën, ajo ka një hapje të madhe, duke lehtësuar kështu mbushjen e shpejtë. Llak presioni ECD Gjermani konsiderohet universal, pasi ka një bateri 12 V / 8AH. Shtë një makinë sulfatuese ideale për të aplikuar plehra të lëngëta, produkte dezinfektuese dhe madje edhe fitosanitare.

Udhëzues për blerjen e sulfatit

Para se të blini një sulfat, ka disa faktorë që duhet t’i marrim parasysh. Për fillestarët, ekzistojnë lloje të ndryshme të sulfatorëve. Gjithashtu, kapaciteti, cilësia dhe çmimi mund të ndryshojnë mjaft. Më tej do të komentojmë mbi aspektet që duhen marrë parasysh.

lloj

Ekzistojnë lloje të ndryshme të makinave sulfatuese dhe varësisht nga përdorimi që duam t’u japim atyre, njëra ose tjetra do të jetë më mirë. Në përgjithësi, për kopshtet ose pemishtet e vogla, këshillohet të blini një spërkatës çantë shpine, lloji që bartet në pjesën e pasme. Këto përsëri mund të ndahen në tre grupe: makina elektrike, manuale dhe sulfat benzine. Zakonisht, më të lirë janë zakonisht ato manualë, por nuk janë më keq për këtë. Nga ana tjetër, nëse jemi duke kërkuar makina sulfatuese për zona të mëdha dhe plantacione, ne gjithashtu kemi mundësinë e zgjedhjes për modele më të mëdha si makinat sulpuese të pezulluara ose traktorëve.

kapacitet

Lidhur me kapacitetin, si kur zgjedhim llojin e makinës sulfatuese, duhet të kemi parasysh zonën për të cilën dëshirojmë ta përdorim. Kjo varet nga madhësia e plantacioneve ose kopshtit duhet të sigurohemi që kapaciteti i sulfatit është mjaft i madh për të mbuluar tërë tokën.

Cilësia dhe çmimi

Siç ndodh zakonisht, çmimi është i lidhur ngushtë me cilësinë dhe madhësinë e objektit. Në rastin e makinave sulfatuese, ne mund të gjejmë disa makina shpinës për rreth 30 €, ndërsa makineritë e mëdha sulfatuese të dizajnuara për plantacione profesionale në nivelin bujqësor mund të kalojnë 1500 €.

Si të përdorni një sulfater?

Ekzistojnë shumë lloje të sulfatorëve

në përgjithësi, Sulfatët punojnë në një mënyrë ose në një tjetër në varësi të llojit të tyre. Ata duhet të vijnë me një manual përdorimi dhe etiketat që do të na drejtojnë kur llogaritni sasitë e ujit dhe produktit që do të na duhen. Në rastin e sulfatorëve të çantës së shpinës, ata kanë një enë presioni. Nga presioni i vazhdueshëm i siguruar nga ajo enë, lëngu mund të spërkatet në mënyrë të barabartë.

Megjithëse përdorimi i këtyre makinerive është zakonisht mjaft i thjeshtë, duhet të kemi kujdes që të mos biem në kontakt shumë me produktin që po spërkatim, pasi mund të jetë toksik. Prandaj, është më mirë të përdoret dorashka për të parandaluar që ajo të na arrijë në duart tona dhe një maskë në mënyrë që të mos na hyjë në sy.

Ku për të blerë

Sot ka shumë mënyra për të blerë sulfatorë. Le të flasim për disa nga opsionet që kemi.

Amazona

Në platformën e shkëlqyeshme në internet Amazon ne mund të gjejmë të gjitha llojet e makinave sulfatuese dhe më shumë pajisje, përveç lëngut të nevojshëm. Nëse jemi të pajtuar në Amazon Prime, ne madje mund të përdorim shumë produkte me çmime speciale dhe shpërndarje të shpejtë. Pa dyshim, është opsioni më i rehatshëm.

ndërprerje

Supermarketi Carrefour gjithashtu ofron produkte të ndryshme kopshtarie, përfshirë makinat e sulfatimit. Sidoqoftë, ato zakonisht janë të vogla dhe për përdorim shtëpiak. Për fermat ose plantacionet e mëdha nuk është vendi më i rekomanduar për të kërkuar sulfatues.

Leroy Merlin

Leroy Merlin gjithashtu ka një gamë të gjerë sulfatorësh shtëpiakë dhe çantë shpine. Përveç kësaj, ne mund të këshillohemi nga profesionistët që punojnë atje.

Dora e dytë

Ne gjithmonë kemi mundësinë e përvetësimit të asaj që duam të dorës së dytë. Në rastin e makinave sulfatuese, mund të jetë e dobishme të kurseni pak para. Sidoqoftë, kur i blini ato të përdorura ne nuk kemi asnjë garanci, kështu që nëse ndërpret punën siç duhet pas një kohe të shkurtër do të duhet të fillojmë përsëri kërkimin.

Si përfundim mund të themi se ekziston një larmi e madhe e sulfatuesve që mund të bëjnë më mirë ose më keq. Ne duhet të marrim parasysh mbi të gjitha përdorimin që duam t'i japim dhe sipërfaqen për të cilën kemi nevojë. Bazuar në këto aspekte, bëhet fjalë vetëm për të kërkuar atë që i përshtatet më mirë xhepit tonë.